Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prima ședință a Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială a început cu discuții...

Prima ședință a Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială a început cu discuții despre site

DISTRIBUIȚI

145250 – 12042017 – În cadrul primei ședințe a Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) care a avut loc marți s-au stabilit prioritățile de organizare –  elaborarea Regulamentului de organizare și funcționare, a cadrului de reglementare în aplicarea legii și crearea website-ului CNSM.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) a fost înființat luna trecută,  ca structură interinstituţională, fără personalitate juridică, între BNR, ASF și Guvern. Rolul lui este de a supraveghea sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia. Din Consiliului general al CNSM fac parte guvernatorul BNR (președinte), prim-viceguvernatorul BNR, viceguvernatorulBNR, președintele ASF, prim-vicepreședintele ASF, vicepreședintele ASF, ministrul de finanțe și doi secretari de Stat din Ministerul de Finanțe.

Directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare participă la ședințele Consiliului general,  dar nu are drept de vot .

Următoarea întrunire a CNSM va avea loc în luna iunie 2017. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.