Acasă Externe Rusia: Rusia a suspendat acordul cu SUA privind securitatea aeriană din Siria

Rusia: Rusia a suspendat acordul cu SUA privind securitatea aeriană din Siria

DISTRIBUIȚI

145149 – 07042017 –  Rusia a anunţat prima măsură luată ca răspuns la atacul cu rachete lansat de SUA asupra unei baze aeriene din Siria.

Oficialii ruşi anunţă că a fost suspendat acordul cu SUA privind securitatea aeriană din Siria. Acordul fusese semnat în 2015, pentru evitarea unor incidente în spaţiul aerian al Siriei.

De asemenea, Rusia a solicitat convocarea Consiliului de Securitate al ONU, pentru a se discuta situaţia generată de atacurile americane. Rusia şi China au blocat în trecut sancţiunile împotriva regimului Assad la ONU.

SUA şi Rusia au semnat în octombrie 2015 un memorandum pentru a evita eventuale incidente între avioanele de luptă ale celor două ţări în spaţiul aerian al Siriei. Documentul includea reguli specifice ce trebuiau urmate de echipajele de zbor în Siria. În plus, memorandumul prevedea stabilirea unor linii de comunicaţie între comandamentele din regiune ale celor două ţări. Acordul conţinea un număr mare de reglementări şi de restricţii vizând evitarea incidentelor între avioanele militare ruse şi americane care efectuează operaţiuni diferite în Siria, împotriva grupării Stat Islamic. –  PROMPT MEDIA

 

foto:jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.