Acasă Externe Spania: Cei șapte optimiști

Spania: Cei șapte optimiști

DISTRIBUIȚI

145217 – 11042017 –  Liderii ţărilor din sudul Uniunii Europene se pronunţă pentru o mai mare integrare în cadrul Uniunii, dar şi pentru un sistem de protecţie socială pentru cetăţenii europeni, după ieşirea Marii Britanii din organizaţie.

Şefii de stat şi de guvern din Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Cipru, Malta şi Grecia au insistat, la reuniunea lor de la Madrid, pe tema drepturilor sociale şi a combaterii sărăciei, spre îngrijorarea Germaniei, după cum notează Financial Times, care pledează pentru austeritate şi care, prin plecarea Marii Britanii, pierde un adept al disciplinei financiare.

A treia reuniune a ţărilor din sudul Europei s-a încheiat cu o declaraţie comună a celor şapte lideri de stat şi de guvern.

Despre Brexit, ei şi-au reafirmat încrederea în negociatorul Michel Barnier şi au convenit asupra nevoii de a negocia, în primul rând, retragerea şi, apoi, relaţia viitoare cu Marea Britanie.

Cei şapte s-au arătat optimişti în privinţa terminării procesului cu o relaţie cât mai bună.

Declaraţia de la Madrid mai cuprinde şi câteva priorităţi pentru viitorul Uniunii Europene, in special din punct de vedere economic şi al creării de locuri de muncă.

Piaţa internă şi moneda euro sunt instruente puternice pentru creşterea economică şi progresul social – se afirmă în documentul semnat de liderii statelor din sudul Europei, care doresc ca protecţia socială să fie, şi ea, o prioritate. Toţi oficialii prezenţi la summit au condamnat atacul cu arme chimice din Siria. Cei şapte au condamnat şi atentatele din Stockholm şi din Egipt din ultimele zile şi au subliniat importanţa luptei antiteroriste. – sursa: romania-actualitati.ro–  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.