Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Numărul actelor de violență împotriva femeilor este în continuă creștere.

Strasbourg: Numărul actelor de violență împotriva femeilor este în continuă creștere.

DISTRIBUIȚI

145501 – 27042017 –  În cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, desfășurată ieri, deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Delegaţiei Parlamentului României la APCE şi preşedintă a Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterii cu tema ”Protejarea femeilor refugiat împotriva violenţei de gen”.

Ea a subliniat faptul că migrația populației este un fenomen care nu poate fi controlat în totalitate și că cea mai bună modalitate de a proteja femeile refugiat împotriva violenței de gen este ca fiecare parlamentar să se asigure că legislația națională este aliniată la Convenția de la Istanbul și că prevederile acesteia sunt respectate.

Cazurile recente arată că societatea se află într-un declin în ceea ce privește egalitatea de gen, iar numărul actelor de violență împotriva femeilor este în continuă creștere. Deputatul a afirmat că ”politicienii populişti promovează și cultivă modele familiale care nu mai sunt de actualitate. De cele mai multe ori, demagogia intrinsecă tot mai frecventă încurajează explicit violența la toate nivelurile sociale, încercându-se reducerea statutului femeii doar la nivelul de reproducere și de îngrijire a gospodăriei”.”Convenția de la Istanbul riscă să rămână doar o nobilă aspirație pentru marea masă a femeilor din întreaga lume, dacă noi nu vom transforma principiile și standardele Convenției în acțiuni puternice”.

Totodată, parlamentarul român a încurajat cooperarea și solidaritatea dintre parlamentari și activiștii ONG-urilor și a îndemnat la urgentarea reformelor instituționale relevante pentru lupta împotriva violenței domestice.

Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați s-a arătat inspirată și motivată de discursurile puternice pe care le-a audiat în timpul Sesiunii și și-a exprimat aprecierea față de expoziția cu tema Inspiring Women, organizată la Consiliul Europei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.