Acasă Social Timiș: Încă 61 de cetățeni străini, depistați la frontiera de sud-vest

Timiș: Încă 61 de cetățeni străini, depistați la frontiera de sud-vest

DISTRIBUIȚI

145085 – 05042017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a Sectoarelor P.F. Moraviţa şi Oraviţa, 54 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi şapte cetăţeni străini, solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Comorâşte şi Vrani, 37 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt 21 de bărbaţi, 7 femei şi 9 copii, cetăţeni din Irak şi Siria, adulții având vârste cuprinse între 20 și 60 ani, iar copiii între 4 şi 10 de ani.

Tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa și lucrători din cadrul I.J.J. Timiş au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, 17 persoane (nouă bărbaţi, patru femei şi patru minori), originari din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 4 şi 62 de ani.

În ambele cazuri, persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J. Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea Beba Veche, șapte persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Pakistan şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 57 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Ca urmare a constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizareacazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.