Acasă Externe UK: Liber către anticipate

UK: Liber către anticipate

DISTRIBUIȚI

145378 – 20042017 – Membrii Camerei Comunelor au aprobat, miercuri, planul premierului Theresa May de a organiza alegeri parlamentare anticipate pe 8 iunie, informează site-ul cotidianului The Telegraph. Potrivit rezultatelor oficiale, 522 de membri ai Camerei Comunelor au aprobat planul de organizare a alegerilor parlamentare anticipate pe 8 iunie, iar 13 s-au pronunţat împotrivă.

Planul a fost susţinut de Partidul Conservator, aflat la guvernare, dar şi de formaţiunile de opoziţie, Partidul Laburist şi Partidul Liberal-Democrat.

Premierul Theresa May a anunţat, marţi, un plan de convocare a alegerilor parlamentare anticipate pe 8 iunie, argumentând că este necesar un guvern puternic pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Scoția vrea să profite

Scoţienii intenţionează să profite din plin de alegerile generale anticipate convocate de premierul britanic pentru a promova ideea unui referendum pentru independenţă, relatează joi AFP. Șefa Executivului scoţian Nicola Sturgeon, liderul partidului pro-independenţă SNP, a acuzat-o pe May că este ”ipocrită” pentru că a negat luni de zile că doreşte să devanseze data scrutinului, prevăzut în 2020. Totodată, Sturgeon a atenţionat că, dacă ea va ieşi victorioasă, obstacolul ridicat de May în calea referendumului ”se va face praf şi pulbere”.

Organizarea unui al doilea referendum cu privire la independenţă nu întruneşte unanimitatea de opinii în rândul scoţienilor. Până şi naţionaliştii s-ar putea sătura de succesiunea scrutinelor: referendum asupra independenţei în 2014, alegeri generale în 2015, referendum asupra UE în 2016, alegeri locale în mai şi generale în 2017. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.