Acasă Opinii/Analize Victor Ponta este drona cui?

Victor Ponta este drona cui?

DISTRIBUIȚI

Sorin Roșca Stănescu – 145037 – 03042017 – Nu poate fi întâmplător atacul non-stop pe care Victor Ponta îl declanșează împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Acest asalt poate fi pus, dar într-o măsură extrem de mică, pe seama unor greșeli la vârful partidului și, încă mai puțin, pe seama unor eșecuri ale Executivului. La un nivel mai consistent, nu poate fi exclusă ipoteza conform căreia Victor Ponta stă la pândă și se antrenează pentru o lovitură fatală împotriva lui Dragnea, de natură să îl readucă pe el însuși la vârf. Și, totuși, nimic din toate acestea nu explică în mod convingător acțiunile fostului președinte PSD. Mai degrabă sunt înclinat să cred că el acționează ca o dronă. Drona cui?

Sunt primul ziarist din România care a semnalat legăturile sulfuroase dintre Victor Ponta și serviciile secrete. Am făcut-o atunci când acesta era în plină ascensiune. Președinte PSD, copreședinte USL și prim-ministru. Cum s-ar spune, omul era pe cel ai mare val posibil. Și tocmai atunci am aflat. I-am comunicat o serie de detalii lui Crin Antonescu. Eram consilierul acestuia și avea obligația să îl avertizez. Nu cred că m-a crezut atunci când i-am povestit cum a fost Victor Ponta recrutat de către Serviciul de Informații Externe. Același serviciu pentru care socrul său, Ilie Sârbu, transpirase încă din anii comunismului.

Tot eu am devoalat, puțin mai târziu, asemenea detalii și opiniei publice. Mult mai târziu, Traian Băsescu a preluat și el ștafetă.

De ce semnalam această parte întunecată, ascunsă a biografiei lui Victor Ponta? Dintr-un motiv foarte simplu: era periculos să existe un om în fruntea Executivului, a coaliției aflată la guvernare, care mai dorea să ajungă și președintele României și care să acționeze sub dublă comandă. Dacă un serviciu secret te-a recrutat, dacă el te-a împins în față ca să sari năucitor peste etape, fiind promovat dintr-un tânăr procuror până la Parchetul General și apoi în misiuni în străinătate, sub forma unor stagii de perfecționare, chiar pe lângă procurorul general al Europei și care apoi îți mai suflă în pânze și pentru a ajunge liderul celui mai important partid și prim-ministru, atunci același serviciu secret va avea grijă să te țină sub control. Iar dacă încerci cumva să scapi din această pânză de păianjen și să o iei pe cont propriu pentru că ți s-a urcat la cap, atunci tot serviciul secret este cel care îți taie craca de sub picioare și îl pune, în cea mai înaltă funcție în stat, pe contracandidatul tău. Așa cum s-a întâmplat.

Victor Ponta a fost bătut cu linia peste mâini tocmai fiindcă a încercat, urcându-i-se puterea la cap, să o ia pe cont propriu. La fel cum Crin Antonescu a fost bătut cu linia peste mâini pentru că a avut naivitatea, aș spune chiar candoarea, să creadă prea mult timp în sinceritatea lui Ponta.

Numai că Victor Ponta este un produs reciclabil. După infrangearea sa la prezidențiale, împingerea sa în afara PSD și apoi a conducerii Guvernului, el nu era totuși un produs expirat. A fost resuscitat pentru a-i sufla în ceafă lui Dragnea. Astfel încât nici Liviu Dragnea să nu scape de sub control. Și nici Sorin Grindeanu.

După cum se poate observa cu ochiul liber, Victor Ponta începe să își piardă orice susținere cât de cât consistentă în PSD. Jocul său dublu displace. Și nu este de natură să îi aducă prea mulți partizani. Dimpotrivă. Și tot cu ochiul liber se vede că el nu are un partid de schimb. Nu există nicio formațiune politică cât de cât importantă către care s-ar putea îndrepta. Nici măcar proiectul cu ONG-ul din jurul Mării Negre nu i-a reușit. Ori, în aceste condiții, este firesc să ne întrebăm ce anume îl mână în luptă pe Victor Ponta împotriva propriului lider de partid, încă extrem de popular în PSD.

Iată cum, prin eliminare, ne întoarcem de unde am plecat. Ca și în trecut, Victor Ponta este o dronă. Care încă mai poate funcționa eficient. Având la pupitrul de comandă fețe nevăzute. Păpușari care știu ce vor. – Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/intern/victor-ponta-este-drona-cui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.