Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: APMGR cere, temporar, calcul diferențiat pentru taxa clawback

București: APMGR cere, temporar, calcul diferențiat pentru taxa clawback

DISTRIBUIȚI

145583 – 03052017 –  Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită introducerea imediată a calculului diferențiat al taxei clawback pentru medicamentele generice ca măsură provizorie, până la 1 ianuarie 2019, după ce nivelul taxei clawback pe trimestrul I al anului 2017 a crescut din nou, atingând un nivel nesustenabil pentru producătorii de medicamente generice.

Potrivit Curierul Național, APMGR atrage atenția că nu există nicio altă măsură care să poată fi implementată imediat, fără costuri pentru bugetul de stat, care ar putea stopa dispariția de pe piață a medicamentelor cu preț redus și închiderea unor întregi linii de producție ale fabricilor de medicamente locale.

Procentul „p” din calculul taxei clawback a crescut în primul trimestru al acestui an la 19.86%, față de doar 15.62% în trimestrul I al anului 2016.

Calculul diferentiat al taxei clawback va permite menținerea capacităților de producție actuale și a celor aproape 8.000 de locuri de muncă (taxe doar pe salarii plătite la Bugetul de Stat de aproximativ 79.5 mil euro anual). În plus, această măsura ar opri dispariția medicamentelor ieftine de pe piață, în condițiile în care peste 2.000 de astfel de medicamente au dispărut de pe piață în ultimii ani și au fost înlocuite cu variante mai scumpe.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.