Acasă Externe Franța: 11 femei și 11 bărbați în Guvernul Franței

Franța: 11 femei și 11 bărbați în Guvernul Franței

DISTRIBUIȚI

145864 – 18052017   Optsprezece miniştri şi patru secretari de Stat au fost numiţi şi au preluat deja portofoliile. Guvernul de la Paris este paritar: 11 femei şi 11 bărbaţi. Media de vârstă este de 54 de ani, anunță RFI. Se regăsesc în guvern, trei personalităţi din MoDem – Mişcarea Democrată (de centru), doi provin din Partidul Republican, patru din Partidul Socialist, doi din Partidul Radical de stânga. Aşadar regăsim dreapta, stânga dar şi membri ai societăţii civile. O paletă care a atras cele mai diverse reacţii.

Fără surpriză, susţinătorii lui Emmanuel Macron, precum Christophe Castaner, purtător de cuvânt al guvernului – şi-au exprimat bucuria faţă de un guvern care adună personalităţi care vin din palierele cele mai diverse. Acesta a fost numit secretar de Stat pe lângă prim-ministru, însărcinat de relaţia cu Parlamentul şi purtător de cuvânt al guvernului.

Din sectorul afacerilor, reacţiile nu s-au lăsat aşteptate: Pierre Gattaz, preşedintele sindicatului patronilor, Médef, a postat un video pe Twitter în care adresează felicitări noii echipe guvernamentale şi premierului Edouard Philippe. «Trebuie să ne apucăm de muncă şi să dăm repede un semnal clar şi puternic tuturor francezilor şi investitorilor mondiali, spune liderul de sindicat şi promite că Médef va fi un partener constructiv şi exigent». Acesta speră că noul guvern Philippe va reuşi să redreseze şi să modernizeze Franţa.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.