Acasă Externe Bruxelles: Laurențiu Rebega: ”Vom fi pedepsiți dacă nu primim migranți!”

Bruxelles: Laurențiu Rebega: ”Vom fi pedepsiți dacă nu primim migranți!”

DISTRIBUIȚI

– 145619 – 05052017 – În această perioadă se dezbate la Bruxelles modificarea Regulamentului ”Dublin” nr.604/2013. Prin această modificare, Uniunea Europeană vrea să introducă un algoritm de calcul pentru numărul de solicitanți de azil pe care fiecare stat este obligat să îi primească și ”amenzi” pentru statele care refuză să primească solicitanții de azil care le-au fost alocați prin mecanismul de repartizare.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, cicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății, se opune categoric unor astfel de măsuri, luate fără consultarea cetățenilor. Asta pentru că, spune Rebega, numărul de solicitanți de azil pe care statul român ar trebui să-i primească ar fi disproporționat de mare față de posibilitățile actuale de înregistrare și procesare pe care le avem la dispoziție (73.000 de persoane relocate, la un nivel de intrări pe teritoriul UE comparabil cu 2015), iar obligarea statelor membre să plătească 250 000 de euro pentru fiecare solicitant de azil neacceptat, sau, mai mult, reținerea a 10% din fondurile europene de coeziune de care beneficiază statul respectiv, așa cu s-a propus la nivelul Parlamentului European, sunt măsuri disproporționate și inacceptabile.

”Cred că orice inițiativă de solidaritate între statele membre trebuie să aibă un caracter voluntar si nu unul obligatoriu. Este inadmisibil că, la revizuirea bugetară, s-a aprobat alocarea a 3.9 miliarde de euro pentru migrație, în condițiile în care, așa cum atrăgeam atenția recent, în Europa, în anul 2015, 119 milioane de persoane (23,7% din populație) se aflau în risc de sărăcie”, mai declară europarlamentarul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.