Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Planul Juncker ajută 2.000 de IMM-uri românești

Bruxelles: Planul Juncker ajută 2.000 de IMM-uri românești

DISTRIBUIȚI

145730 – 11052017 –  Aproximativ 2.000 de IMM-uri românești vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu o importantă bancă din România. Este vorba de 177 de milioane de euro împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.

Acest acord al Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului.

Corina Crețu, comisarul pentru Politică regional: ”Planul Juncker este destinat sprijinirii creării de locuri de muncă și stimulării creșterii economice în Europa. Facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii este o componentă importantă a Planului. Sunt încântată de faptul că, prin reuşita Acordului din 11 mai, şi mai multe companii românești vor putea investi în extindere, în crearea de locuri de muncă și în inovare”.

Planul Juncker va declanșa noi investiții în întreaga Europă, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.