Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureșt: USR propune eliminarea birocrației inutile pentru înființarea firmelor

Bucureșt: USR propune eliminarea birocrației inutile pentru înființarea firmelor

DISTRIBUIȚI

145724 – 11052017 –  Partidul Uniunea Salvați România a promis în campania electorală va încuraja antreprenoriatul în România, iar deputații Claudiu Năsui și Cristina Prună au pregătit un prim proiect de lege pentru a elimina o parte din birocrația inutilă cu care se confruntă întreprinzătorii români.

Proiectul prevede eliminarea mai multor documente legate de înregistrarea sediului social, respectiv certificatul de sediu social, adeverința de sediu social și avizul privind schimbarea destinației imobilelor pentru sediile sociale în care nu se desfășoară activitate. De asemenea, proiectul prevede eliminarea limitării pentru o persoană fizică sau juridică să fie acționar unic într-o singură firmă și eliminarea limitării ca într-o cameră să aibă sediu social maxim o singură firmă.

”În prezent, se folosesc diverse tertipuri pentru a ocoli limitările din lege. De exemplu, pentru a ocoli limitarea ca o persoană să nu dețină ca acționar unic mai mult de o firmă, oamenii își fac o primă firmă, după care o co-dețin pe a doua împreună cu acea firmă sau aduc o persoană în firmă care să dețină o singură acțiune. De aceea, există multe firme cu acționariat 99,99% X și 0,01% o altă firmă sau o altă persoană. Deci dacă cineva vrea să-și facă o firmă pentru motive dubioase – logica inițială a limitărilor – poate în continuare să o facă și de altfel o și face. În schimb, pentru întreprinzătorii români de bună credință aceste limitări au costuri și reprezintă sarcini în plus care îi deturnează de la activitatea lor productivă”, a explicat deputatul Năsui.

Proiectul nu are impact bugetar negative. Beneficiarii lui vor fi românii care nu sunt încă antreprenori, dar poate într-o zi să-și dorească și o să încerce să își înființeze o firmă, iar dacă vor reuși, vor contribui la clădirea prosperității în România, a declarat Cristina Prună. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.