Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANPC va avea Direcție de insolvență pentru persoanele fizice

București: ANPC va avea Direcție de insolvență pentru persoanele fizice

DISTRIBUIȚI

145875 – 19052017  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va avea 320 de posturi noi, astfel încât să asigure îndeplinirea atribuțiilor suplimentare care-i revin cu privire la contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, contractele de credit pentru consumatori, procedura insolvenței persoanelor fizice și soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți.

Numărul total de posturi al ANPC va fi suplimentat la 940, exclusiv demnitarii. Din numărul total de posturi nou aprobat, 397 vor fi alocate pentru aparatul central al Autorității, iar restul, 543, sunt prevăzute pentru structurile teritoriale.

Pe lângă această suplimentare de posturi, actul normativ prevede înființarea în cadrul ANPC a unei Direcții pentru insolvență persoane fizice, în contextul în care procedura insolvenței persoanelor fizice reprezintă o noutate pentru sistemul juridic și administrativ din România. Pentru noile atribuții care-i revin ANPC privind contractele de credit oferite consumatorilor și contractele de credit pentru bunuri imobile, va fi înființată Direcția pentru cooperare și efectuarea schimbului de informaţii cu statele membre, derulare proceduri intermediari de credite și recuperare creanțe.

Ocuparea posturilor suplimentare se va realiza treptat, cu respectarea procedurilor și termenelor reglementate de legislația aplicabilă personalului bugetar și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.