Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Autoritățile române ar trebui să reglementeze criptomoneda

București: Autoritățile române ar trebui să reglementeze criptomoneda

DISTRIBUIȚI

145984 – 25052017   Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, deputatul PNL Dumitru Oprea a arătat că, pe fondul crizei financiare din anii 2007-2008, a început emisiunea unei criptomonede, Bitcoin, fără intervenția guvernelor și a băncilor. Pe fondul creșterii spectaculoase a acestei monede, Bitcoin-ul și platforma Blockchain au devenit printre cele mai mediatizate instrumente ale viitoarelor tipuri de afaceri.

În acest context, parlamentarul a declarat că această evoluție poate fi o posibilă explicație a ultimelor atacuri informatice, fie că este vorba despre criptarea fișierelor și solicitarea de Bitcoin pentru cheia de decriptare, fie despre utilizarea resurselor celor atacați, cu scopul obținerii criptomonedei Monero, aflată în competiție directă cu Bitcoinul.

În finalul declarației, deputatul Dumitru Oprea consideră că este inexplicabil de ce autoritățile române, în speță Banca Națională și Guvernul, nu au demarat încă procedurile pentru reglementarea, într-un fel sau altul, a criptomonedei.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.