Acasă Politic București: Băsescu a dat din nou cu subsemnatul

București: Băsescu a dat din nou cu subsemnatul

DISTRIBUIȚI

145657 – 08052017 – După ce și-a încheiat mandatul de președinte al României, Traian Băsescu are parte de o atenție din ce în ce mai mare din partea organelor de anchetă. Senatorul PMP s-a prezentat luni la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind citat într-un dosar privind o retrocedare din perioada în care era primar general al Capitalei.Nu există vreun act semnat de mine care să fie ilegal”, a ținut să sublinieze Băsescu înainte de audiere.

Surse judiciare citate de News.ro susțin că Basescu a fost citat pentru a fi audiat in calitate de martor intr-un dosar care vizeaza retrocedarea a 66 de imobile in 2003. Imobilele sunt pe strada Serban Voda din Capitala si au fost retrocedate unui cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului. Chiriasii care stateau acolo de ani de zile au facut plangeri in care au reclamat ca persoana careia i-au fost retrocedate imobilele nu este mostenitorul fostului proprietar.

Intr-un alt dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au cerut instantei redeschiderea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, pentru ca ar fi retrocedat, in 2003, cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora. Instanta suprema urmeaza sa stabileasca daca va fi confirmata redeschiderea acestui dosar.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost chemat și în 24 mai 2016, la Tribunalul București, în același dosar, deschis în urma unei plângeri pentru acuzația de abuz în serviciu, depusă de vicepreședintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.