Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bucureștenii, sub teroarea decibelilor

București: Bucureștenii, sub teroarea decibelilor

DISTRIBUIȚI

Primăriile refuză să respecte legea – 145757 – 12052017 Bucureștenii sunt terorizați de zgomot, în special cei care locuiesc lângă zonele unde se organizează frecvent concerte în aer liber. Oamenii fac reclamații peste reclamații, fără răspuns. Ultimele măsurători legate de poluarea fonică s-au făcut acum doi ani.

Concertele din Piața Constituției din Capitală și din multe parcuri mai mari sau mai mici adună de fiecare dată zeci de mii de fani bucuroși că își pot vedea în spectacol vedetele preferate. Însă pentru locuitorii din zonă, gălăgia și muzica foarte puternică sunt greu de suportat, de multe ori neputând să își folosească locuințele.

Ultimele măsurători oficiale pentru poluarea fonică din zonă s-au făcut acum doi ani.

Oficialii de la Mediu susțin că au comunicat verbal Primăriei Capitalei că evenimentele cu un nivel ridicat de decibeli nu ar trebui organizate în zonele locuite, dar nu s-a luat nicio măsură. Chiar dacă se încalcă legea în mod grosolan.

Agenția de Mediu a mai precizat că Primaria este singura care autorizează astfel de evenimente. De la Primărie, însă, liniște. Chiar dacă au fost solicitate explicații în mod repetat.

Scandal pe tema decibelilor azurzitori a fost și în Piața Universității, chiar în timpul repetițiilor pentru concertul de Ziua Europei. Profesorii și studenții Facultății de Istorie au reclamat zgomotul insuportabil.

De altfel, Bucureștiul este pe primul loc în ceea ce privește insatisfacția față de poluarea fonică și a aerului, după cum arata Eurobarometrul prezentat anul trecut despre percepția calității vieții din 83 de orașe din Europa, potrivit Stiri.tvr.ro.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.