Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Campus medical universitar la București

București: Campus medical universitar la București

DISTRIBUIȚI

145886 – 30052017 Prim-ministrul Sorin Grindeanu a primit marți, la Palatul Victoria, o delegație condusă de Günter Stock, președintele Academiei Germane și președintele Federației Academiilor de Științe Europene (ALLEA). Principalul subiect abordat a fost proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universității de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”, în care cercetarea medicală să se îmbine cu practica clinică, în folosul pacienților, dar și pentru pregătirea tinerilor medici și încurajarea lor să rămână în țară.

”Susținem acest proiect și avem prevăzut în programul nostru de guvernare construirea unui spital republican în București, organizat ca centru de urgență, excelență și cercetare, pe toate specialitățile. Fiind însă un proiect de o asemenea amploare – universitate, campus universitar și spital – pe lângă banii pe care îi vom aloca noi, ca Guvern, în paralel încercăm să găsim soluții și pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat șeful Executivului. Premierul Sorin Grindeanu a amintit că, de asemenea, printre prioritățile Executivului este și construirea altor opt spitale regionale organizate ca centre de urgență-excelență și reabilitarea infrastructurii sanitare existente. La rândul său,. Günter Stock a salutat inițiativa dezvoltării unui campus medical universitar în București, oferindu-și sprijinul în ceea ce privește soluțiile de tehnologizare a unui astfel de proiect, după modelul celor existente deja în alte țări.

Un alt subiect abordat în cursul discuțiilor a fost intenția României de a-și prezenta candidatura pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, Ioanel Sinescu, rectorul UMF ”Carol Davila” din București, și Mircea Beuran, președintele Senatului UMF ”Carol Davila”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.