Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Celebrarea solidarității prin muzică

București: Celebrarea solidarității prin muzică

DISTRIBUIȚI

145584 – 03052017 –  Pe 8 mai, cu o zi înainte de Ziua Europei, Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior, în parteneriat cu cel mai longeviv ansamblu coral din România – Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, organizează cel mai mare eveniment care marchează sărbătoarea unității europene.

Peste 45 coruri, 6 ansambluri instrumentale și peste 1500 de copii vor cânta alături de Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, Nicu Alifantis & ZAN, Ducu Bertzi & Friends, Loredana, Andra, Feli, trupele TAXI și VUNK, în cadrul evenimentului Cantus Mundi Show care va avea loc în data de 8 mai, cu începere de la orele 19.00, în Parcul Tineretului din Capitală. Spectacolul are în centrul atenției integrarea socială a copiilor și celebrarea solidarității prin muzică.

În aceeași zi, în intervalul orar 12-18, pe o altă scenă din Parcul Tineretului, coruri Cantus Mundi și formații Simfonia Mundi din capitală și din țară vor susține scurte recitaluri pentru a celebra Ziua Uniunii Europene. Vor participa ansambluri din București și din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Covasna, Galați, Maramureș și Vrancea.

Data de naștere a proiectului european, 9 mai 1950, marchează declaraţia istorică a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, la care ulterior au aderat și multe alte state de pe continent.

Teatrul Excelsior este o instituție de cultură înființată în 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, aflată din 1999 în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Având spectacole adresate copiilor și tinerilor cu vârste între 3-18 ani, Teatrul Excelsior contribuie la educarea și transformarea acestui segment de public, încurajându-i implicarea în viața culturală. Prin seria de evenimente organizate în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi, desfășurat de Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, Teatrul Excelsior contribuie la crearea mediului propice dezvoltării personale prin manifestarea laturii artistice a tinerilor din capitală și din țară.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii – Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. Obiectivul Programului este ca în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să existe coruri în fiecare școală din România. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.