Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Comandament de dezinsecție la Capitală

București: Comandament de dezinsecție la Capitală

DISTRIBUIȚI

 145665 – 09052017 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat ieri, un comandament la care au fost prezenti reprezentantii ADP-urilor de sector si Directiile din cadrul PMB care au atributii in Programul de dezinsectie al Bucurestiului, pentru a se intensifica masurile de igienizare, dezinsectie si deratizare in toate sectoarele Capitalei.
Gabriela Firea: „Am convocat acest comandament pentru ca am primit nenumarate sesizari de la bucuresteni in ceea ce priveste prezenta capuselor si a sobolanilor atat in parcuri, cat si pe spatiile verzi sau aliniamentele stradale. Așa cum am convenit în întâlnirea de lucru pe care am avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector, solicit ADP-urilor de sector sa dispuna in regim de urgenta toate masurile necesare pentru a demara tratamentele de combatere a capuselor in toate spatiile de utilitate publica, in parcuri, locuri de joaca si gradini publice. Este vorba despre sanatatea cetatenilor, drept pentru care trebuie sa colaboram indeaproape astfel incat rezultatele bune sa apara cat mai rapid! Trebuie sa lucram concertat, coordonat si eficient, astfel incat spatiile verzi – indiferent de statutul lor – sa nu reprezinte pericole pentru sanatatea cetatenilor, fiind infestate de insecte sau rozatoare”.
De asemenea, Firea a subliniat faptul ca toate primariile de sector trebuie sa declanseze actiunile in acelasi timp, concomitent cu informarea populatiei, astfel incat dezinsectia si deratizarea sa se desfasoare mult mai eficient. Ea a mentionat totodata ca este necesara o buna colaborare cu asociatiile de proprietari din toate sectoarele Capitalei, care trebuie sa fie informate in ceea ce priveste obligatiile care le revin, conform Ordinului ANRSC nr. 82, din 9 martie 2015. (conform art. 102 din Ordinul ANRSC – Autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice, operatorii economici, cetatenii cu gospodarii individuale si asociatiile de proprietari/locatari au obligatia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor si rozatoarelor purtatoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort din spatiile pe care le detin cu orice titlu).
Primaria Capitalei, prin Centrul de Protectie a Plantelor a inceput inca de la sfarsitul lunii trecute tratamentele de dezinsectie. Vom sprijini toate sectoarele Capitalei si, in acest sens, reprezentantii ADP-urilor de sector au termen doua zile sa analizeze programul in baza caruia actioneaza Centrul de Protectie a Plantelor al PMB si, daca sunt necesare extinderi, sa comunice zonele unde au nevoie de ajutor pentru a putea redimensiona bugetul si a interveni cat mai rapid.
Totodata, Firea a explicat ca a solicitat tuturor regiilor, administratiilor si institutiilor din subordinea Municipalitatii, dar si Metrorex, in special in galeriile de metrou, sa inceapa tratamentele de deratizare si combatere a rozatoarelor. „Este necesar sa ne unim fortele, sa facem un efort comun, sa actionam cu profesionalism, pentru ca trebuie sa combatem orice element care reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei.
Primaria Capitalei a inceput tratamentele de combatere a tantarilor si capuselor in parcurile din Capitala aflate in administrarea Municipalitatii din data de 24 aprilie. Pana in acest moment au fost aplicate astfel de tratamente in Herastraul Vechi, Herastraul Nou, Miorita, Bordei, Floreasca, Cismigiu si Cartierul Francez, Tineretului, iar in perioada urmatoare se vor face tratamente in Parcul Izvor, Sala Palatului si zona Unirii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.