Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Conferinţa Grupului de lucru privind studierea conflictelor

București: Conferinţa Grupului de lucru privind studierea conflictelor

DISTRIBUIȚI

145893 – 30052017 Secretarul de Stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, a deschis marți, 30 mai, la Palatul Cercului Militar Național, conferinţa anuală a Grupului de Lucru privind Studierea Conflictelor, din cadrul Consorţiului Parteneriatului pentru Pace (PfP). Evenimentul, cu tema ”,The use of military forces in domestic affairs: Lessons of history, current issues and future developments”, are loc marți și miercuri la București și este organizat în parteneriat româno-danez de Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, din cadrul M.Ap.N., şi Colegiul Regal de Apărare al Danemarcei.

În discursul său, Mircea Duşa a subliniat importanţa reuniunii ştiinţifice atât din perspectiva tematicii abordate, cât şi a numărului mare de participanţi, din 20 de ţări membre ale NATO. Secretarul de stat a mai adăugat că prezenţa experţilor străini şi români la această conferinţă este premiza necesară unui dialog intens şi productiv care să permită autorităţilor din fiecare stat în parte să identifice problemele mediului de securitate şi să dezvolte o serie de proceduri de cooperare interstatală.

Grupul de Lucru privind Studierea Conflictelor este un forum internaţional care are ca principale obiective realizarea şi încurajarea schimbului de idei, dialogului şi cooperării ştiinţifice internaţionale pe teme care privesc istoria militară, studierea războiului, dinamici internaţionale şi studii de securitate. Discuţiile purtate în cadrul conferinţei îmbină abordările istorice cu perspectivele actuale de analiză a mediului internaţional. Grupul constituie, deopotrivă, o platformă importantă de consolidare a reţelelor de cooperare instituţională între statelele membre ale NATO şi cele partenere, incluzând întreg spaţiul euro-atlantic. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.