Acasă Externe Agenda Europeana București: Corecții financiare suportate de Guvern

București: Corecții financiare suportate de Guvern

DISTRIBUIȚI

145643 – 08052017 – Guvernul a reglementat, prin ordonanță de urgență, condițiile în care sumele aferente corecțiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislația din domeniul achizițiilor publice neimputabile beneficiarilor vor fi suportate de la bugetul de stat pentru proiectele din cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007 – 2013 care nu au fost finalizate în perioada de eligibilitate (până la 31 decembrie 2015) și pentru care s-a convenit cu Comisia Europeană eșalonarea astfel încât a doua fază a proiectelor să fie implementată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Decizia a fost luată în regim de urgență astfel încât să se țină cont de noile termene convenite cu Comisia Europeană, iar mecanismul de suportare a corecțiilor financiare reglementat pentru proiectele finanțate prin POS Mediu 2007 – 2013 să fie extins în cazul celor care vor fi finalizate în cadrul POIM 2014 – 2020. Este vorba despre 52 de proiecte, pentru care valoarea totală a investițiilor aferente fazei a doua de implementare se ridică la peste 1,29 mld. euro finanțare prin POIM 2014 – 2020 și care include contractele de servicii, furnizare și lucrări atribuite în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013 și preluate integral sau parțial în cadrul POIM.

Sumele aferente corecțiilor financiare aplicate și/sau creanțele bugetare rezultate, neimputabile beneficiarilor, vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru POIM.

Reglementările nu se aplică sumelor aferente proiectelor asupra cărora au fost formulate sesizări către Agenția Națională de Integritate, Departamentul pentru Luptă Antifraudă și/sau organele de urmărire penală pentru suspiciune de fraudă, tentativă de fraudă sau conflict de interese până în momentul soluționării definitive a cauzei, nici pentru proiectele pentru care au fost formulate astfel de sesizări și pentru care instanțele judecătorești au stabilit, prin hotărâri definitive, existența unor fapte penale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.