Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Daţi o şansă programului ”Masă la şcoală!”

București: Daţi o şansă programului ”Masă la şcoală!”

DISTRIBUIȚI

145892 – 30052017 Programul ”Masă la școală” a fost introdus ca proiect pilot în 50 de unități școlare, pe baza propunerii legislative iniţiate de PNL. Acesta permitea acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi la școală, în limita a 7 lei/zi, care să înlocuiască programul “Laptele şi cornul”, întrucât acesta din urmă nu satisfăcea nevoile nutriționale ale copiilor.

În țara noastră, unul din zece copii din mediul rural merge la culcare flămând, dar se pare că acest lucru nu li s-a părut a avea o importanță majoră deputaților din coaliția majoritară de guvernare din comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, este de părere deputatul liberal Antoaneta Ioniță. Aceștia au respins în urmă cu o săptămână acest program, cu toate că această măsură ar reduce, cu siguranță, abandonul școlar și ar oferi de lucru micilor producătorilor locali, cei care procesează alimente. Motivul invocat pentru respingere este că nu avem infrastructura necesară și nu avem capacitatea de a asigura condițiile igienico-sanitare pentru servirea unei mese complexe.

”Se pare că cei de la PSD și ALDE au bani pentru creșterile salariale, însă situația multor copii din România pentru care aceasta ar putea fi singura masă pe zi, se pare că nu-i impresionează deloc. Mă întreb totuși, dacă nu era un proiect al PNL, care din start se subînțelege că trebuie picat, ce s-ar fi întâmplat cu acesta? Ce nu înțeleg actualii guvernanți este că toate aceste decizii care sunt luate și apoi anulate, afectează sistemul, însă în acest caz cel mai mult au de suferit copiii. Deși acest program pilot este deja în derulare în 50 de școli, în care se pare că a fost verificată infrastructura necesară și condițiile igienico-sanitare încă de anul trecut, s-a constatat că în jumătate din școli acesta nu este încă funcțional, din diverse motive, inclusiv politice. Întrucât peste două zile este ziua de 1 iunie, Ziua Internațională a Copiilor, rog pe toți colegii parlamentari să facă un cadou copiilor, votând pentru adoptarea acestui proiect de lege,, care va aduce cu siguranță bucurie  în rândul multora dintre copiii României”, a declarant Antoneta Ioniţă. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.