Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Marius Budăi spune că sunt bani pentru creșterea pensiilor și...

București: Deputatul Marius Budăi spune că sunt bani pentru creșterea pensiilor și salariilor bugetarilor

DISTRIBUIȚI

145890 – 30052017 Deputatul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat marți, 30 mai, că ”în urma analizelor de la Ministerul Finanțelor Publice vă pot confirma că avem surse bugetare cu 1,5 miliarde mai mari decât necesarul pentru creșterea pensiilor și salariilor din următoarea perioadă. Pentru anul 2018, toate creșterile de salarii și pensii, inclusiv cele adoptate în prezent, vor totaliza un efort bugetar de 16 miliarde lei, 10 pentru salarii și 6 pentru pensii. În prezent, avem în total 17,5 miliarde lei, deci peste 16 miliarde necesare pentru pensii și salarii”.

Fondurile pentru aceste cheltuieli provin din contribuțiile aferente creșterii salariilor, încasările colectate suplimentar la buget, crearea de locuri de muncă suplimentare, modificarea legislației pentru reducerea muncii la negru, creșterea exporturilor și a investițiilor. În primele trei luni în 2017 s-au înregistrat 44.000 mai multe contracte de muncă față de aceeași perioadă din 2016.

”Ultimele date statistice arată că economia țării este pe un trend ascendent, întrucât au crescut încasările la bugetul de stat. O atestă cifrele reale, care au infirmat prognozele, inclusiv cele internaționale de la Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană. România va menține echilibrele economice dar, potrivit programului de guvernare, se va înscrie pe o traiectorie de dezvoltare si creștere a nivelului de trai. La finalul săptămânii trecute s-au comunicat datele execuției bugetare și avem excedent de 1,2 miliarde lei pe primele 4 luni”, a arătat deputatul PSD.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.