Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Desecretizarea arhivei SIPA, nu în orice condiții

București: Desecretizarea arhivei SIPA, nu în orice condiții

DISTRIBUIȚI

145857 – 18052017   Prim-ministrul Sorin Grindeanu susţine desecretizarea arhivei SIPA, dar este de părere că e nevoie de o evaluare a documentelor fostului serviciului secret de la Justiţie. Premierul aşteaptă ca ministerul să stabilească exact ce categorii de documente există în arhivă.

”Eu susţin desecretizarea şi o spun cât se poate de direct, respectând legea. Există, probabil există, nu ştiu, diverse nivele de secretizare ale acelor documente aflate în arhivă. Nu știu să vă spun amănunte. I-am cerut d-lui ministru să strângă date. Şi dânsul susţine acest lucru. Ba mai mult, eu cred că e bine să ştim şi cei care în această perioadă, ăsta e un lucru pe care trebuie să îl facă domnul ministru şi îl va face, au avut acces la această arhivă. Ne intersează din ce perspectivpă sau de ce susţin acest demers? Pentru că tebuie să terminăm o dată cu aşa-zisele sperietori, himere pe care diverşi le au şi cel mai bine este asta, respectând, cum am spus, procedurile legale. Şi am convingerea că le va respecta. Deci, în concluzie, susţin”, a declarat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat joi dimineața că, în momentul de faţă, se documentează cu privire la arhiva fostului serviciu secret din minister. El a mai explicat că dacă vor fi găsite secrete de stat în arhivă, acestea nu vor putea fi desecretizate de Ministerul Justiţiei.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.