Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Directorul general al RCS&RD, basarabeanul Serghei Bulgac, urmărit penal

București: Directorul general al RCS&RD, basarabeanul Serghei Bulgac, urmărit penal

DISTRIBUIȚI

145833 – 17052017   Directorul general al RCS&RDS, Serghei Bulgac, este urmărit penal de DNA pentru spălare de bani, anunță televiziunile de știri, citând un comunicat al companiei.

”La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societății și al RCS & RDS S.A., a fost înștiințat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale față de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârșirea infracțiunii de spălare de bani”, informează compania. ”Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfășurării anchetei DNA a fost anticipată și adusă la cunoștința investitorilor în cadrul Prospectului. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei și consideră că RCS & RDS S.A. și actualii și foștii membri ai conducerii sale au acționat corect și în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigația va reprezenta o interferință semnificativă în ce privește desfășurarea operațiunilor sale curente”, se arată în comunicat.

La începutul acestei luni, DNA l-a pus sub acuzare pe Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF, pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, în dosarul privind asocierea dintre firma Bodu SRL, controlată de acesta, şi RCS & RDS.

Procurorii anticorupție au mai dispus, în același dosar, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ioan Bendei – la data faptelor administrator al RCS & RDS, pentru dare de mită și spălare de bani, Alexandru Oprea – la data faptei CEO și președintele CA al companiei de cablu, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei – la data faptelor coordonatorul activității juridice al companiei, pentru complicitate la dare de mită și complicitate la spălare de bani, Florin Bogdan Bădiță – la data faptelor administrator al Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, precum și față de Bogdan Dumitru Dragomir – la data faptelor asociat unic al Bodu SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la spălare de bani. Ulterior, Digi Communication a anunţat că ea însăşi este suspectată de procurori.

Serghei Bulgac, de sorginte basarabean, a fost numit director general al companiei in locul lui Alexandru Oprea. Conform CV-ului, Bulgac a ocupat functia de vicepresedinte Corporate Finance al RCS&RDS, inainte de a fi numit CEO al companiei. Bulgac s-a alaturat comaniei RCS&RDS in anul 2003 si a devenit membru al boardului de directori care conduc afacerea lui Zoltan Teszari din anul 2005. Serghei Bulgac a lucrat anterior la fondul de investitii EPIC, unul din actionarii RCS&RDS, si ca analist al companiei de brokeraj Eastbrokers. Este absolvent al  Academia de Studii Economice din Bucuresti si are un MBA de la INSEAD.   PROMPT MEDIA

 

foto:zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.