Acasă Politic București: Egalitatea între bărbați și femei – condiție pentru modernitate

București: Egalitatea între bărbați și femei – condiție pentru modernitate

DISTRIBUIȚI

– 145656 – 08052017 – Deputatul PSD Aida Căruceru, coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse a TSD, anunță începutul unei campanii pe care o va iniția Liga pe care o conduce. Campania “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate” îşi propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile și programele naționale, dar și în inițiativele legislative.

În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Femeile nu câștigă la fel de mult ca bărbații atunci când efectuează activități similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate în ierarhia organizațională și trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbații. Acest lucru este cauzat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală”, a declarat Căruceru.

Campania organizată de TSD începe la 8 mai, la București, când e sărbătorită şi Ziua Egalității de Șanse. Conferința Națională va fi organizată la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și va fi marcată de adoptarea unei Rezoluții care să fie asumată de politicienii prezenți și care să cuprindă obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.