Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: FACIAS a câştigat un nou proces pentru Viorica Vișan

București: FACIAS a câştigat un nou proces pentru Viorica Vișan

DISTRIBUIȚI

145903 – 22052017 . Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a câștigat la Inalta Curte de Casatie si Justitiei pentru Viorica Visan, un nou proces deschis de Casa Judeteana Prahova împotriva Vioricai Visan.

Pe 15 martie 2017, FACIAS a obtinut in instanta dreptul la pensie al femeii care a executat pe nedrept 10 ani de închisoare. Potrivit deciziei Curtii de Appel Ploiesti, la calculul pensiei Vioricăi Vișan urma a fi avută în vedere, ca vechime în muncă, și perioadă în care ea s-a aflat în detenție ca urmare a unei grave erori judiciare.

Chinul femeii însă nu s-a incheiat. Deşi a comis un abuz imposibil de reparat, statul a continuat să îi nege femeii dreptul la pensie. În luna aprilie 2017, Casa Județeană de Pensii Prahova și Casa Locală de Pensii Câmpina au formulat o cerere de revizuire, o cale extraordinară de atac împotriva hotărârii definitive date de către Curtea de Apel Ploiesti.

La termenul din 16 mai de la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocații FACIAS au ridicat excepția inadmisibilității acțiunii formulate de către Casa Județeană de Pensii Prahova și au pus concluzii de respingere a cererii de revizuire a deciziei nr. 601/15.03.2017. Înalta Curte de Casație și Justiție a reconfirmat dreptul Vioricai Visan la o pensie decentă, în raport cu perioada de timp lucrată.

Viorica Vișan a fost condamnată la 16 de închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o. După ce a executat 10 ani pedeapsă, Viorica Vișan a fost achitată, statul român recunoscând că în cazul ei a fost vorba de o gravă eroare judiciară. Viorica Vișan a iesit din închisoare în anul 2004, iar de atunci trăiește dintr-o indemnizație socială de numai 400 de lei, asta după ce Casa de Pensii a refuzat să îi ia în calcul, ca vechime în muncă, perioada petrecută în detenție (21.10.1994 – 08.10.2004).

FACIAS va continua demersurile legale pentru repararea abuzului făcut Vioricăi Vișan și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această enormă eroare judiciară.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.