Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Florin Cîțu: Legea salarizării va fi un eșec

București: Florin Cîțu: Legea salarizării va fi un eșec

DISTRIBUIȚI

145896 – 19052017 . Legea salarizării va fi un eşec, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu, vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe. El avertizează de asemenea că unele salarii vor scădea, în timp ce altele vor creşte cu un procent mai mic decât era estimat.

Florin Cîţu: ”Faptul că se grăbeşte totul, se încearcă a se face totul foarte rapid, pentru a se atinge acea ţintă de 1 iulie promisă în programul electoral duce la aceste probleme care apar, pentru că nu poţi într-un timp atât de scurt să vii cu o lege care să uniformizeze şi să elimine din echităţi”.

Senatorul PNL avertizează c㔄anumite părţi din sectorul bugetar nu vor avea aceeaşi creştere promisă pe care şi-o imaginau sau alţii chiar vor scădea. Mai mult, ceea ce promite Guvernul în programul de guvernare, acel transfer al contribuţiilor sociale către angajat va scădea salariile în sectorul public. Oamenii care-şi fac astăzi un plan, crezând că le va creşte salariul cu 50 de lei vor vedea după ce se aplică acea contribuţie că salariul va creşte doar cu 10 lei sau cu 15 lei, deci netul va fi mai mic decât îşi imaginează. Este un lucru pe care nimeni încă nu l-a discutat. Trecerea plăţii contribuţiei de la angajator la angajat va face unele salarii nete să fie mai mici, iar altele să aibă o creştere mai mică şi încă nu am ajuns la această discuţie. Veţi vedea câte nemulţumiri vor apărea în acel moment, nu doar în sectorul bugetar, dar bineînţeles că vor apărea şi în sectorul privat”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.