Acasă Politic București: IGSU a dat amenzi de 300.000 lei în timpul minivacanței de...

București: IGSU a dat amenzi de 300.000 lei în timpul minivacanței de 1 Mai

DISTRIBUIȚI

– 145589 – 04052017 –   Premergător și pe timpul minivacanței de 1 Mai, pompierii au desfășurat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență la obiective cu afluenţă de persoane din categoria, cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de spectacole sau mall-uri, spații de cazare turistică și zone de agrement.

În perioada 28 aprilie – 1 mai, inspectorii de prevenire au desfăşurat, la nivel naţional, 659 controale, în urma cărora au fost identificate 134 obiective care funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu. O mare parte dintre disfuncționalitățile constatate au fost remediate de către inspectori pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor desfășurate, specialiștii au aplicat 199 amenzi, în cuantum de 297.500 lei, fără a fi identificate nereguli grave care să conducă la aplicarea sancțiunii complementare de închidere a activității.

Concomitent cu verificările, echipajele de salvatori au derulat 905 acțiuni specifice de recunoaștere la aceste tipuri de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului aflat la locul de muncă asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

În primul trimestru al anului 2017, au fost soluționate aproape 2.000 de solicitări privind emiterea avizelor de securitate la incendiu și alte peste 1.000 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 1.089 avize de securitate la incendiu și 698 autorizații de securitate la incendiu.

De asemenea, în primele trei luni ale anului, inspectorii de prevenire au derulat 9.152 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 3.522 amenzi în cuantum de 4.591.300 lei.

În 7.328 cazuri, specialiștii IGSU au îndrumat persoanele responsabile din firme asupra elementelor care trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

De asemenea, la nivel naţional au fost derulate 5.552 exerciţii de alarmare şi evacuare, prin intermediul cărora a fost exersat modul de comportare a ocupanților clădirilor, în diferite situaţii de urgenţă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.