Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Începe Festivalul etniilor

București: Începe Festivalul etniilor

DISTRIBUIȚI

145748 – 12052017 Primaria Capitalei ii invita pe bucuresteni sa ia parte la cea de-a treia editie a festivalului etniilor – Etnorama. Evenimentul se desfasoara in perioada 12 – 14 mai 2017, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Pentru al treilea an consecutiv, festivalul reuneste unele dintre cele mai indragile trupe autohtone si din strainatate, care vor aduce in centrul atentiei ritmurile autentice si dansurile specifice comunitatilor etnice din Romania, un targ si expozitii cu obiecte si mestesuguri ale etniilor din Romania si ateliere creative pentru copii.

Pe scena din Parcul Herastrau vor urca Dubioza Kolektiv, Subcarpati, Kiril Djaikovski, Domino, Mahala Rai Banda, Marius Mihalache Band, Fanfara Transilvania sau White Mahala. Programul artistic va fi completat de ansambluri ale minoritatilor si comunitatilor nationale din Romania, precum cea aromana, ucraineana, croata, rroma, germana, slovaca, turco-tatara, sarba, maghiara, italiana, greaca sau cea a rusilor lipoveni.

Targul si expozitiile cu obiecte si mestesuguri ale etniilor vor fi deschise zilnic, intre orele 10:00 și 22:00, oferind o paleta variata de obiecte, ornamente sau accesorii: aranjamente din panusa, piele, ceramica, sticla, lemn, sapunuri naturale, esente, bijuterii.

In zona gastronomica cei prezenti vor avea ocazia de a degusta mancarurile traditionale specifice comunitatilor etnice, printre care: carnati nemtesti, gulas, baclava, turta dulce, kurtos, halva, inghetata sau gofre.

De asemenea, pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat sa descopere mestesugurile diferitelor etnii prin intermediul demonstratiilor de prelucrare a sticlei, sculptura in lemn, realizare de bijuterii si ornamente din panusa, oferite de mesteri autentici care cunosc tehnicile pastrate din generatie in generatie.

Atelierele creative pentru copii se vor desfasura in fiecare zi, in intervalul 11:00 – 18:00 si ii vor incanta pe cei mici cu roata olarului, pictura pe obiecte din ceramica, tesaturi la razboi, ornamente realizate prin tehnica origami, obiecte decorative cu motive etnice realizate prin tehnica decupajului, sau costume populare in miniatura realizate din hartie. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.