Acasă Politic București: Liviu Dragnea îl pune din nou la punct pe Șerban Nicolae

București: Liviu Dragnea îl pune din nou la punct pe Șerban Nicolae

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Curierul Național

145652 – 08052017 – Proiectul legii grațierii merge mai departe după ce luni a trecut de Comisia Juridică din Senat. Senatorii au dat raport de admitere asupra proiectului de lege cu 5 la 4, după ce în ultimele două săptămâni au fost analizate amendamentele la acest act normativ şi finalizată dezbaterea pe articole a proiectului. 

Reacția lui Liviu Dragnea a fost foarte dură: ”Majoritatea suntem nemulțumiți pentru ce s-a întâmplat acolo”, a spus Dragnea. ”Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Dacă nu mai am autoritate în PSD, o să plec și o să mă apuc de pescuit în mod profesionist”.

Dragnea a precizat că senatorii social-democraţi din Comisia juridică au încurcat destul de mult Legea graţierii, iar cea mai bună variantă este ca proiectul să fie adoptat de Senat în forma trimisă de Guvern, în condiţiile în care nu preşedintele comisiei, Şerban Nicolae, decide cum se va încheia acest subiect.

Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect. Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10.30, vom avea un Comitet Executiv Naţional unde vom discuta şi subiectul ăsta, dar şi altele. Poate întoarce (plenul Senatului – n.r.) raportul în comisie. Nu numai eu, majoritatea suntem nemulţumiţi pentru ce s-a întâmplat acolo”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Digi24.ro.

Comisia juridică a Senatului a adoptat luni, cu majoritate de voturi (PSD şi UDMR), raportul de admitere al legii graţierii, potrivit căruia ar urma să iasă din închisoare, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a legii, 453 de persoane, în vreme ce alţi 589 de condamnaţi vor beneficia de o reducere cu trei ani a pedesei. Persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, abuz în serviciu sau conflict de interese sunt exceptate de la a fi graţiate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.