Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mafia fierului vechi, din nou călcată de polițiști

București: Mafia fierului vechi, din nou călcată de polițiști

DISTRIBUIȚI

145567 – 03052017 –  Ofițerii Direcției Generale Anticorupție efectuează miercuri dimineața, 20 din cele 63 de perchezitii dispuse de procurorul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Timiș pentru probarea unor infractiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals într-o cauză complexă al cărei prejudiciu total a fost estimat la peste 6,3 milioane de euro. Acestea sunt desfășurate la domiciliul unor suspecți, cât și la locurile de muncă ale acestora din București, precum și pe raza județelor Călărași, Prahova și Dâmbovița. Totodată, ofiterii D.G.A. ridică înscrisuri de la trei instituții și urmează să pună în aplicare 13 mandate de aducere la audieri față de persoane suspecte.

În fapt, s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane din cadrul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă ”CFR MARFĂ” S.A, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivel central și teritorial, având drept scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării. Astfel, s-a facilitând însușirea și folosirea de către SC REMAT SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate.

Subevaluarea s-a efectuat de S.N.T.F.M. ”CFR MARFĂ” S.A, prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri București, a celor 2.450 de vagoane pe roți, la preț de deșeuri de fier vechi, deși în componența acestora se afla oțel special cotat pe piață cu prețuri de vânzare mai mari. De asemenea, comisiile constituite în vederea predării vagoanelor casate către beneficiarul SC Remat SA Călărași au omis să menționeze în procesele verbale de casare cantitățile de oțel rezultate în urma tăierii și cântăririi, fapt care a facilitat însușirea diferenței de preț de către SC Remat SA Călărași.

În cauză, ofițerii D.G.A. au fost delegați de procurorul de caz să efectueze activități de procedură penală începând cu luna februarie 2016. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.