Acasă Politic București: Parlamentul a aprobat opt programe de înzestrare, cerute de armată

București: Parlamentul a aprobat opt programe de înzestrare, cerute de armată

DISTRIBUIȚI

145741 – 11052017 Parlamentul a aprobat programele de înzestrare cerute de Armată şi astfel MApN poate începe licitaţiile pentru mai multe sisteme de rachete, blindate şi corvete. Anul acesta, Armata Română a primit  un buget de doi la sută din PIB, aşa cum cere NATO.

Ministrul Apărării a anunţat că cele opt programe au fost aprobate de Parlament. În urmă cu o lună, Armata a trimis Comisiilor de apărare un document prin care a cerut acordul pentru cumpărarea mai multor sisteme de rachete şi a unor transportoare blindate 8×8 şi 4×4, în valoare totală de aproape 9,3 miliarde de euro.

Singurele arme moderne ale Armatei sunt cele 12 avioane de vânătoare F 16, cumpărate recent, şi noile avioane de transport C27 j Spartan. În rest, Ministerul Apărării are o listă lungă de necesităţi.

Printre ele, un sistem de apărare antiaeriană, elicoptere de atac, elicoptere de transport, tancuri, fregate modernizate, corvete şi încă cel puţin 24 de avioane F-16. Doar sistemele de rachete pentru apărarea spaţiului aerian ar costa peste șase miliarde de euro.

Anul trecut programele pentru noul transportor blindat 8X8 şi corvete păreau gata să înceapă. Cabinetul tehnocrat a dat o hotărâre de guvern în acest sens. Invocând o lege care cere ca orice achiziţie mai mare de 100 de milioane de euro să fie aprobată de Parlament, actualul cabinet a anulat-o şi a cerut acordul Comisiilor de apărare, ceea ce a întârziat mult demararea programelor, informează Stiri.tvr.ro.   – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.