Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Patronatele din transporturile rutiere cer promulgarea rapidă a noii legi a...

București: Patronatele din transporturile rutiere cer promulgarea rapidă a noii legi a RCA

DISTRIBUIȚI

145869 – 30052017 Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM și ARTRI – solicită președintelui României, Klaus Iohannis, promulgarea în cel mai scurt timp a noii legi privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie – legea RCA.

Noua lege RCA creează premisele stabilității unei piețe pentru un produs obligatoriu cu important rol social și introduce noțiuni elementare corect fundamentate pentru buna funcționare a pieței, precum tariful de referință, decontarea directă sau limitarea cheltuielilor administrative.

Noua lege RCA ar trebui să conducă la evitarea pe viitor a situațiilor care au provocat explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni.

Patronatele consideră că Președinția României a observat toate disfuncționalitățile pieței RCA din ultimii ani și va lua decizia corectă de a promulga în cel mai scurt timp noua lege RCA în forma adoptată de către Parlament.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.