Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 17 miliarde (vechi) pentru a polua sonor centrul Capitalei

București: Peste 17 miliarde (vechi) pentru a polua sonor centrul Capitalei

DISTRIBUIȚI

145829 – 17052017   Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, a platit pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei 1.758.471 lei milioane lei, se arata intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro. Banii au mers catre doua firme: Arena Events SRL si Acta Mediacom SRL, organizandu-se o procedura simplificata de atribuire a contractelor. Unul din actionarii de la Arena Events, Corneliu Ladin a fost martor atat in dosarul Ridzi, cat si in dosarul Gala Bute. Ladin a fost in trecut impresarul trupei O Zone, care s-a reunit la Bucuresti dupa 12 ani. Actionarul de la Mediacom a fost propus de UNPR anul trecut in consiliul de admnistratie al TVR, insa sustine ca s-a retras.

”Suma de 1.758.471 lei (adică peste 17 miliarde lei vechi) a fost necesara pentru asigurarea unui numar de artisti recunoscuti la nivel european, concept eveniment, scena, instalatie de sunet si lumini, aparatura tehnica, car TV, decor, securitate, asistenta medicala, pompieri, toalete ecologice, servicii de curatenie etc”, se arata in raspunsul trimis de Municipalitate.

Banii au mers catre doua firme, potrivit sursei citate: SC ARENA EVENTS SRL pentru organizarea de evenimente prin asigurarea conceptului de eveniment, al scenei, al maestrului de ceremonii, a instalatiei de sunet si lumini, aparatura tehnica, car TV, decor, securitate, asistenta medicala, pompieri, toalete ecologice, servicii de curatenie; SC ACTA MEDIACOM SRL – organizare de evenimente prin asigurarea unui numar de artisti recunoscuti la nivel european pentru prestarea actului artistic.

”In acest sens au fost initiate procedurile de achizitie publica a acestor tipuri de servicii, in termenele si in conditiile legislatiei in vigoare in acest domeniu, respectiv in conformitate cu Legea nr. 98/2016 (servicii incluse in Anexa nr.2), si in concordanta cu prevederile art. 101 alin (2) din HG nr. 395/2016. Astfel au fost initiate un numar de doua proceduri proprii simplificate, cu respectarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal, recunoasterii reciproce, transparentei, proportionalitatii si asumarea raspunderii. Criteriul de atribuire a contractelor pentru fiecare dintre proceduri a fost pretul cel mai scazut. Pentru fiecare categorie de servicii au fost primite cate doua oferte”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti a lansat procedura de achizitie pe 14 aprilie, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost 21.04.2017, o perioada foarte scurta pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergura.

Interesanta este si conditia pusa in caietul de sarcini pentru atribuirea contractului pe partea artistica, document semnat de directoarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti  Gabriela Alina Andrei: ”Conceptul care stă la baza selectării ariștilor și trupelor sunt hiturile produse în România, devenite numărul 1 în topurile de peste granițe. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem ca cele mai tari branduri muzicale din ultimii 15 ani din România să se reunească pe o singură scenă”.

Trupa O-Zone a fost infiintata in 1999 si s-a departit in 2005, deci in urma cu 12 ani. Melodia Dragostea din Tei a fost lansata in 2003 si a intrat in topurile internationale in 2004, in urma cu 13 ani.

”Pe scena au urcat: Inna, Antonia, Carla’s Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi, Akcent. Dupa 12 ani, trupa O-Zone s-a reunit la Bucuresti, pentru a sarbatori alaturi de bucuresteni Ziua Europei. Hiturile formatiei au dominat, la inceputul anilor 2000, toate topurile europene, O-zone a devenit o formatie cunoscuta in intreaga lume. A vandut peste 8 milioane de discuri, a ocupat prima pozitie a topurilor muzicale in 27 de tari ale lumii, si a reusit sa isi treaca in palmares 3 Discuri de platina si 3 de aur, dar si nenumarate titluri pentru melodia „Dragostea din tei”, piesa care a fost preluata de peste 200 de artisti si cantata in 14 limbi”, se arata intr-un raspuns formulat de Primaria Capitalei despre eveniment.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Arena Events SRL a fost infiintata in 2013 si are doi actionari: Ladin Corneliu si Balanuta Constantin.

Ladin Corneliu este actionar si la firma Standard Vision. Numele lui si al acestei firme apare in doua dosare: Gala Bute si ”2 Mai” – Monica Iacob Ridzi, in ambele acesta avand calitate de martor. In dosarul Dosarul ”2 Mai” – Monica Iacob Ridzi, Media Pro Pictures a subcontractat firmei Standar Vision partea de impresariere formaţii, producţie evenimente şi publicitate, valoarea contractului fiind de 101.440 lei (RON), potrivit sentintei ICCJ in dosarul Dosarul ”2 Mai” – Monica Iacob Ridzi.

Primaria Iasi a incheiat in 2015 un contract de 541.000 lei cu firma Arena Events pentru Festivalul Educației 2015, existand si un litigiu deoarece actualul primar, Mihai Chirica, a considerat suma prea mare, raportat la serviciile prestate.

Tot de la Primaria Iasi a platit 1.500.000 lei pentru organizarea evenimentelor dedicate Revelionului 2015, având ca subcontractant o firmă din Bucureşti, Arena Events SRL, metoda de achiziţie a serviciilor fiind atribuirea directă, potrivit un studiu comparativ privind costurile alocate sărbătoririi Revelionului 2014 – 2015 de catre primăriile reşedinţă de judeţ, realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor si Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S. România) – InfoCons si citat de tion.ro.

Cornel Ladin a fost impresar al trupei O-Zone si Zdob şi Zdub. Potrivit informatiilor din presa, Ladin apare ca detinatorul Clubului Gossip din Costineşti si intr-un scandal legat de sechestrarea unei balerine.

Firma ACTA MEDIACOM SRL a fost infiintata in 2005 si are un singur actionar: Cătană Savu Cătălin. Acesta a fost propus in 2016 de UNPR membru supleant in consiliul de administratie al TVR. ”Da, am fost nominalizat, dar a fost o surpriza. Nu stiam de situatia asta. Eu am renuntat la treaba asta, a fost altcineva nominalizat”, a declarat acesta pentru HotNews.ro. Potrivit lui Catana, transmiterea evenimentului in direct la Antena Stars si la Zu TV nu s-a facut pe baza de contract, ci a fost “un sprijin reciproc”.

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti a organizat o serie de evenimente si festivitati dedicate zilei de 9 Mai, Ziua Europei, cu tema “Bucuresti este Europa-10 ani de la integrarea României in Uniunea Europeana”. Evenimentele dedicate Zilei Europei au avut loc in Piata Universitatii (Esplanda cu statui), in intervalul 7:00-23:00, in parteneriat cu Institutul European din România.

Evenimentul a fost organizat pe esplanada cu statui din Piata Universitatii, iar profesorii Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti au reclamat faptul ca nu isi pot desfasura activitatea din cauza ”poluarii sonore constant” creata de concerte si probele de microfon.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.