Acasă Uncategorized București: Poliția avertizează! O nouă metodă de furt din conturi

București: Poliția avertizează! O nouă metodă de furt din conturi

DISTRIBUIȚI

145653 – 08052017 – Poliția avertizează cetățenii în privința unei noi metode infracționale de deturnare a transferurilor bancare efectuate de societăți comerciale în relațiile de afaceri, în principal prin compromiterea și accesarea neautorizată a conturilor de e-mail.Infractorii caută mereu idei pentru a câştiga ilicit bani. O nouă metodă vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăţi comerciale, în relaţiile de afaceri. Schemă infracţională a acestor fapte presupune compromiterea şi accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăţilor comerciale, monitorizarea corespondenţei purtate de angajaţii respectivei firme şi simularea corespondenţei reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societăţii partenere. Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit faţă de cel al beneficiarului, cont controlat de către alţi membri ai grupării infracţionale”, menționează IGPR într-un comunicat.

Polițiștii recomandă, pentru prevenirea unor astfel de ”email fraud”, schimbarea, la un interval de timp regulat, a parolelor de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială, cu folosirea autentificării în doi pași. Alte recomandări vizează limitarea utilizării calculatoarelor destinate efectuării de tranzacții financiare de la utilizarea lor în alte scopuri (accesare e-mail personal, rețele de socializare), fiind evitate astfel și riscurile de infectarea cu programe informatice de tip malware; stabilirea de proceduri clare de lucru și informați angajații cu privire la eventualele riscuri; confirmarea telefonică pentru operațiunile atipice sau atunci când se solicită efectuarea transferului într-un cont bancar diferit față de cel obișnuit.

Evitați de a răspunde la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcției de ‘replay’ și creați un e-mail nou, prin care să solicitați confirmarea acestui fapt. Informați în cel mai scurt timp poliția, în cazul în care societățile comerciale sunt implicate în astfel de cazuri”, precizează IGPR. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.