Acasă Politic București: Premierul Grindeanu: Dezvoltarea companiilor austriece din România se datorează și condițiilor...

București: Premierul Grindeanu: Dezvoltarea companiilor austriece din România se datorează și condițiilor prietenoase pentru mediul de afaceri

DISTRIBUIȚI

145693 – 10052017 Premierul Sorin Grindeanu a participat marți, la Viena, la o masa rotundă organizată de Camera Economică a Austriei, la care au fost invitați reprezentanții celor mai mari investitori austrieci în România.

Șeful Executivului a subliniat că Austria este importantă pentru România, în condițiile în care este al doilea investitor străin în țara noastră: “Suntem una dintre cele mai profitabile piețe pentru Austria din această regiune a Europei. Faptul că multe dintre companiile austriece s-au dezvoltat atât de bine în România, este o poveste de succes care se datorează managementului dumneavoastră, dar și condițiilor prietenoase din țara noastră pentru mediul de afaceri”.

Premierul Grindeanu a prezentat măsurile luate de Guvern menite să încurajeze mediul de afaceri și dezvoltarea economică, punctând scăderea TVA de la 20% la 19%, limitarea birocrației și reducerea cu 102 a numărului de taxe și tarife.

Președintele Camerei Economice a Austriei, Christoph Leitl a felicitat Guvernul de la București pentru creșterea economică record înregistrată de România, ceea ce dă “încredere și bunăstare cetățenilor”.

În primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, producția industrială s-a majorat cu peste 5%, comerțul cu amănuntul a crescut cu aproape 7%, serviciile pentru populație cu 5,6%, iar serviciile pentru întreprinderi cu 9%.

De asemenea, Christoph Leitl a subliniat că Austria se află pe primul loc în ceea ce privește formarea profesională a tinerilor și a arătat disponibilitatea de a oferi expertiză României în acest domeniu.

La evenimentul organizat de Camera Economică a Austriei au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Prim-ministrul a avut o întrevedere și cu Christian Kern, cancelarul Austriei, precum și cu reprezentanți ai companiilor austriece și guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.