Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Putem sta liniștiți. A fost depășită ținta de împădurire pentru 2017

București: Putem sta liniștiți. A fost depășită ținta de împădurire pentru 2017

DISTRIBUIȚI

145732 – 11052017 –  Conform centralizării privind activitățile de plantare în campania de primăvară, ținta de împădurire de 5.000 de hectare în anul 2017, asumată prin Programul de Guvernare, a fost deja depășită. Astfel, în campania de primăvară s-au plantat 5.582 hectare, atât pe suprafețele de pădure aflate în proprietatea statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, cât și pe suprafețele aflate în proprietate privată.

”Am cerut celor implicați să utilizeze toate resursele de care dispun, astfel încât șă împădurim suprafețe cât mai mari. Așa am ajuns să realizăm, doar în campania de primăvară, 105% din ținta pe întreg anul 2017. Refacerea pădurilor României este o prioritate pentru Guvern, așa că am continuat lucrările de împădurire și în afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Îmi doresc să avem cel puțin același randament și în campania de toamnă, tocmai de aceea începem planificarea încă de acum”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor.

Celor 5.582 de hectare pe care s-au executat plantări li se adaugă suprafețele regenerate prin activități de completări curente (2.925 hectare), de refacere a suprafețelor afectate de calamități (217 hectare) și de regenerări naturale (8.101 hectare). În total, în campania de primăvară au fost regenerate 16.825 de hectare de pădure. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.