Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Raețchi: Firea, un sfert de mandat, realizări zero

București: Raețchi: Firea, un sfert de mandat, realizări zero

DISTRIBUIȚI

145886 – 19052017 . Lipsa de viziune a primarului Firea în a gestiona problemele Capitalei trezește reacții nervoase din partea opoziției, liberalii acuzând-o de ipocrizie în chestiunea îndeplinirii promisiunilor de campaniei și de incompetență în conducerea Primăriei Generale, scrie PSnews.ro.

Deputatul Ovidiu Raețchi constată că, după ce a petrecut un sfert de mandat în fotoliul de primar, Gabriela Firea nu a reușit să îndeplinească nimic din ceea ce le-a promis locuitorilor Capitalei în campania electorală. ”Practic, un sfert din mandatul de primar general al Gabrielei Firea a fost consumat, dar fără nicio realizare. În urmă cu un an, Gabriela Firea promitea o ‘revoluție’ în chestiunea transportului public, ale cărei rezultate urmau să fie văzute doar în șase luni. În realitate, traficul din București este mai dificil și mai lent decât în anii precedenți, deși este greu de crezut că un regres a putut fi posibil”, reclamă Raețchi, într-un comunicat de presă.

Pentru liberal, modul în care primarul general tratează o problemă de importanță vitală pentru bunul mers al orașului, precum transportul, pare să țină  de un spectacol de ”teatru de revistă” și nu  de administrație.

”Zeci de promisiuni au fost abandonate, amânate, modificate, printre care: transportul public gratuit, renunțarea la achiziționarea de autobuze second-hand, anunțul achiziționării de autobuze noi, introducerea de benzi unice și modificarea termenelor, introducerea transportului RATB în Ilfov, dotarea autobuzelor cu aer condiționat, introducerea de wireless gratuit în mijloacele de transport în comun, achiziționarea de autobuze electrice, construirea de parcări la intrarea în București, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecțiile din Capitală.

Este sfidător modul în care Gabriela Firea tratează o problemă atât de serioasă precum transportul public: această abordare este teatru de revistă, nu administrație”, conchide Ovidiu Raețchi.

Nemulțumirea liberalilor pare justificată, în contextul în care viceprimarul Aurelian Bădulescu a recunoscut public faptul că, abia în acest an au fost alocate fonduri pentru modernizarea parcului auto al RATB.

În plus, sumele ajung doar pentru zece autobuze și două tramvaie, bugetul aprobat în ședința de Consiliu General din 18 iunie fiind egal cu sumele alocate, la inițiativa Gabrielei Firea, ca stimulent pentru cuplurile aflate la prima căsătorie.

Reprezentanții PNL au cerut public ca primarul general să prezinte un calendar clar de activități care să includă și termene pentru îndeplinirea promisiunilor făcute în campanie.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.