Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sindicaliștii de la FISC anticipează ”acțiuni radicale generalizate”

București: Sindicaliștii de la FISC anticipează ”acțiuni radicale generalizate”

DISTRIBUIȚI

145558 – 02052017 –  Bugetele alocate de Ministerul Finanatelor Publice pentru ANAF și Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice, la multe capitole, au fost deja consumate, în special cele privind cheltuielile de bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare (service imprimante, tonere, mentenanță sisteme de efracție, servicii de întreținere dispozitive de numărat bancnote, deratizare, dezinsecție, curățenie), susține Liviu Toader, președintele SindFISC.

Acesta mai afirmă că protestele de săptămâna trecută ale funcționarilor din Finanțele Publice din Vrancea, Buzau, Galati, Dolj, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Hunedoara au fost determinate de condițiile grele de muncă și de proiectul Legii salarizarii unitare care prevede salarii mai mici pentru o mare parte din salariații finanțiști.

”Deși de nenumărate ori, sindicatele, dar chiar și oficiali de prim rang ai Fiscului au atras atenția asupra faptului că sistemele informatice funcționează defectuos întrucat serverele ANAF sunt suprasolicitate, infrastructura informatică este uzată moral, având o vechime de circa 10 ani, imprimantele nu au consumabile și piese de schimb, iar în ultima perioadă, lipsește chiar și hârtia de scris, aceste semnale au rămas în continuare fără ecou, probabil și datorită neidentificării unor soluții viabile pentru o finanțare corectă a activității instituționale”, mai susține liderul de sindicat.

Acesta mai susține că funcționarii suportă din buzunar cheltuielile pentru deplasările în interes de serviciu, folosesc autoturismele personale, iar decontarea se face parțial și cu întârzieri de câteva luni.

Liderul de sindicat mai atrage atenția că ANAF are 3.000 de posture vacante blocate de la începutul anului, când a fost oprită finanțarea funcțiilor de conducere ocupate temporar.

În acest context, sindicaliștii vorbesc despre ”escaladarea manifestărilor spontane, necontrolabile administrativ/sindical”, care pot degenera ”în acțiuni radicale generalizate”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.