Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul...

București: Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ

DISTRIBUIȚI

145889 – 30052017 Deputatul liberal Daniel Olteanu îi transmite premierului Sorin Grindeanu că Romȃnia are nevoie de un prim-ministru care să își asume responsabilitatea față de toți locuitorii țării, în egală măsură, nu doar față de unii dintre aceștia, timișorenii, despre situaţia cărora șeful Guvernului a cerut să primească zilnic informații.

În cadrul unei declarații politice susținute marţi în plenul Parlamentului, Daniel Olteanu a atras atenția că tratamentul discriminatoriu de care au parte vasluienii și locuitorii celorlalte județe care nu se află pe agenda prim-ministrului trebuie să înceteze, cu atȃt mai mult cu cȃt nota de plată pentru informarea premierului, de către funcționarii de la Palatul Victoria, este achitată din bani publici.

”Ca parlamentar de Vaslui, sunt nevoit să iau o atitudine cât se poate de critică faţă una din ultimele declaraţii ale domnului prim-ministru Sorin Grindeanu. Sunt multe lucruri care mă amuză, pe care le citesc. Am cerut la cabinet să îmi aducă în fiecare dimineaţă lucrurile care s-au întâmplat în Timişoara şi e normal să mă intereseze, a spus premierul, iar dacă exprimarea sa e de înţeles din perspectiva originii pe care o are, este inacceptabilă din punctul de vedere al poziţiei pe care o ocupă. Vă întreb, domnule prim-ministru, dacă poziţia dumneavoastră este una prin care să vă asumaţi deschis o discriminare la adresa celorlalte judeţe ale ţării? Înţeleg că lucrurile care se întâmplă în Timişoara vă amuză, cel puţin în parte. Ce ar trebui să facem noi, ca vasluieni, pentru a beneficia de aceeaşi atenţie din partea dumneavoastră, iar problemele judeţului cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor să vă fie aduse la cunoştinţă în acelaşi mod, în fiecare dimineaţă? Vă garantez că nu veţi mai fi amuzat. Poate că, astfel, nu aţi mai juca alba-neagra, de exemplu, cu realizarea Variantei ocolitoare Bârlad, o investiţie al cărei regim îl modificaţi de o lună la alta. O investiţie pentru a cărei execuţie nu aţi prevăzut fonduri în Legea bugetului de stat, dar presiunea locuitorilor, fără îndoială, v-a făcut acum să o scoateţi la licitaţie, în condiţiile în care majoritatea politică a respins inclusiv amendamentele mele cu privire la finanţarea ei. Cine să vă mai înţeleagă? Dacă ceea ce se întâmplă în Timişoara, domnule prim-ministru, vă amuză pe alocuri, vreau să vă spun că legătura judeţului Vaslui cu vestul, pe DN 2F, se face pe un podeţ, pe o improvizaţie cu o bandă pe sens, asta în situaţia în care reuşeşti să ajungi cu autoturismul întreg în acest punct. Şi credeţi-mă, vasluienii nu consideră deloc amuzantă această situaţieʺ, a susținut Daniel Olteanu, care a avut un mesaj şi pentru liderii PSD şi ALDE.

”Atrag atenţia domnilor preşedinţi Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că noi, vasluienii, nu avem nevoie de un prim-ministru căruia funcţionarii îi fac în fiecare dimineaţă revista presei din judeţul natal, pe banii tuturor românilor, ci de un prim-ministru al întregii Românii. Reducerea decalajelor economice şi a discrepanţelor regionale se face cu un prim-ministru preocupat în aceeaşi măsură de problemele fiecărui judeţ. Vrem şi noi, vasluienii, 20 de minute în fiecare dimineaţă în agenda premierului, aşa cum acesta oferă cu generozitate unui singur judeţ, pe banii contribuabililor din toată țara. Zero lei alocaţi judeţului Vaslui, în 2017, pentru execuţia unor proiecte de infrastructură, prin fişele de obiectiv ale Ministerului Transporturilor, arată însă că Vasluiul este, din păcate, unul dintre judeţele pentru care premierul a decis că nu-l interesează să primească, în fiecare dimineaţă, informaţiile cu ceea ce se întâmplă.”, a declarat deputatul liberal. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.