Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Zgomotul de campanie, mai presus de lege si civilizatie

București: Zgomotul de campanie, mai presus de lege si civilizatie

DISTRIBUIȚI

145700 – 10052017 Concertele organizate de Primaria Capitalei in Piata Universitatii, cu ocazia aniversarii Zilei Europei provoaca in continuare mari probleme studentilor si profesorilor din cadrul Facultatii de Istorie, dar si celor care locuiesc in apropiere. Acestia se plang, pe buna dreptate, ca nu isi pot desfasura activitatea din cauza zgomotului provocat de amanajarea scenelor si a repetitiilor de sunet. In inregistrarea video care a fost realizata de la geamul unei sali de curs din cadrul Facultatii se poate vedea si auzi disconfortul creat studentilor de pregatirea acestui eveniment.

Conform unui comunicat de presa al facultatii, Decanatul a facut demersuri la primarul general Gabriela Firea, pentru a rezolva problema, insa fara niciun raspuns.

”Profesorii si studentii Facultatii de Istorie au intampinat din nou dificultati majore in desfasurarea cursurilor din pricina zgomotului foarte puternic din Piata Universitatii. Drept urmare, Decanatul facultatii a facut ieri demersuri la Primaria Municipiului Bucuresti in incercarea de a opri concertele si testele de sunet care impiedica desfasurarea procesului educational. La fel ca si scrisoarea deschisa de la sfarsitul lunii februarie, acestea au ramas fara raspuns. Concertele continua…” – se arata in comunicatul Facultatii de Istorie.

Profesoara Ecaterina Gabriela Lung, din cadrul Facultatii de Istorie din Bucuresti, a transmis un mesaj pe Facebook in care spune ca – in cei aproape 25 de ani de cariera educationala – acum a fost pentru prima data cand a fost nevoita sa anuleze un curs, pentru ca nu se mai intelegea cu studentii. ”Multumim din inima Primariei Generale a Bucurestiului si doamnei Primar General, Gabriela Firea, pentru consideratia deosebita aratata invatamintului”, spune profesoara”.

Gabriela Firea, prezenta in Piata, a tinut sa sublinieze ca cee ace se intampla acolo ”place bucurestenilor” si ca acestea sunt evenimente ocazionale. Totusi, la concertul de marti seara nu au fost prezenti ”mii de bucuresteni” asa cum a sunat reclama Primăriei Capitalei, spectatorii find filmati in asa fel incat sa para multi.

La inceputul acestui an, pe 28 februarie, mai multi profesori din cadrul universitatii au lansat o scrisoare deschisa in care solicitau Gabrielei Firea sa interzica orice ”activitate sonora” in timpul saptamanii pana la ora 20.00, iar sambata pana la ora 16.00. Solicitarea lor a fost insa ignorata.

De asemenea, in martie, profesorii Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti s-au plans ca cei 150 de elevi care au participat la un curs de pregatire pentru BAC au fost perturbati de ritmurile muzicii de la ”Festivalul Iubirii” din Piata Universitatii.

Decanul Facultatii de Istorie, Florentina Nitu, a declarat marti pentru Agentia de presa News.ro ca Primarul General al Bucurestiului da dovada de ”rea credinta”, dupa ce solicitarile facute in luna februarie de a nu mai fi organizate evenimente in fata institutiei de invatamant au ramas fara raspuns, iar de Ziua Europei, incepand cu ora 11.30, pe esplanada cu statui se desfasoara numeroase programe artistice. In replica, Gabriela Firea a cerut ”intelegere”, dand exemplu faptul ca in toate capitale de pe continent au loc evenimente de gen.

Suparati ca sunt ignorati, studentii au iesit sa protesteteze in fata scenei festivalului. Multi dintre ei s-au plans si de calitatea slaba a muzicii.

Acelasi gen de evenimente au avut loc la finele anului trecut si in unele parcuri din Bucuresti, in organizarea primariilor de sector. Au existat scene montate intre blocuri si asa-zise concerte la care au participat cateva zeci de oameni. Sonorul insa i-a impiedicat pe localnici sa isi foloseasca locuintele, de dragul unor manifestari asa-zis educative. Nimeni nu se intreaba insa cat costa aceste concerte si nimeni nu are curajul sa ii sanctineze pe primari pentru incalcarea legii.

In Campania electorala, Firea era deranjata si de manifestarile care au loc periodic in Piata Constitutiei, insa odata cu venirea la putere acestea sunt mult mai numeroase. Multi bucuresteni acuza ca, prin astfel de evenimente, primarii isi fac campanie electorala permanent, fara sa tina cont de lege. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.