Acasă Externe Agenda Europeana Din nou alertă de călătorie privind Europa

Din nou alertă de călătorie privind Europa

DISTRIBUIȚI

 145565 – 02052017 – Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie, anunţând că cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de continua ameninţare a atacurilor teroriste de pe continentul european, informează Reuters.

În cadrul alertei, Departamentul de Stat a citat incidente recente din Franţa, Rusia, Sedia şi Marea Britanie, adăugând că Stat Islamic şi al-Qaida ”au abilitatea de a plănui şi executa atacuri teroriste în Europa”.

Centrele comerciale, clădirile guvernamentale, hotelurile, cluburile, restaurantele, lăcaşurile de cult, parcurile, aeroporturile şi alte locaţii sunt potenţiale ţinte ale atacurile, mai specifică Departamentul de Stat.

Totodată,  un oficial din cadrul diplomaţiei a precizat că alerta nu a fost determinată de o ameninţare specifică, ci mai degrabă a fost făcută cu scopul recunoaşterii riscului continuu al unor posibile atacuri, în mod special înaintea concediilor de vară. Alerta de călătorie va expira la data de 1 septembrie.

Departamentul de Stat a mai emis în trecut alerte de călătorie în Europa, înaintea sărbătorilor de iarnă, avertizare ce a expirat în februarie 2017. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.