Acasă Externe Agenda Europeana FRANTA: Victorie importantă pentru Franţa şi Europa

FRANTA: Victorie importantă pentru Franţa şi Europa

DISTRIBUIȚI

– 145639 – 08052017 – Favoritul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron, a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, potrivit Ministerului de Internede la Paris. Candidatul organizaţiei civice social-liberală ”En Marche!” a devenit astfel președintele ales al Franței, el turmând să își înceapă mandatul până la jumătatea lunii mai. Marine Le Pen, candidatul formaţiunii Frontul Naţional și-a recunoscut înfrângerea la scurt timp după închiderea urnelor și după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor. Ea a afirmat că a avut o discuție cu Macron în care l-a felicitat şi i-a urat noroc în a face faţă provocărilor cu care se confruntă Franţa, în timp ce, în primul său discurs în calitate de președintele ales, Macron a promis că va apăra atât Franța, cât și Europa.Liderii politici de la București l-au felicitat imediat pe Emmanuel Macron. Preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Twitter, un mesaj în limba franceză în care îl felicită pe Emmanuel Macron și susține că parteneriatul strategic dintre cele două ţări trebuie să continue: ”Felicitări Emmanuel Macron pentru victoria importantă pentru Franţa şi Europa. Trăiască parteneriatul strategic dintre România şi Franţa”, a transmis președintele României.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța într-un mesaj postat pe Facebook în care a precizat că această victorie este ”o veste bună” pentru Europa și pentru România.

Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat pe Twitter pe Emmanuel Macron, unde a scris că abia așteaptă să colaboreze cu el. ”Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria sa mare de astăzi (duminică – n.r.), ca viitor preşedinte al Franţei. Sunt nerăbdător să colaborez cu el”, a scris Trump. – PROMPT MEDIA – sursa: Cursdeguvernare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.