Acasă Life FRONTEX, misiune îndeplinită

FRONTEX, misiune îndeplinită

DISTRIBUIȚI

– 145635 – 05052017 – Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1102 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de patru luni. În cadrul operatiunii, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi debarcat în siguranță la mal 704 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi supraaglomerate, ce navigau în Marea Egee şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor elene pentru efectuarea formalităţilor specifice. 

Pentru perioada 28 aprilie – 3 septembrie 2017, ”ștafeta” a fost preluată de o altă navă maritimă, MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă, care, împreună cu echipajul de la bord, a fost detașată în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune Frontex – ”Poseidon Sea 2017”.

În perioada ianuarie-aprilie 2017, nava maritimă de patrulare MAI 1102 – proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea ”EPN POSEIDON SEA”, organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN), la frontierele maritime ale Greciei.

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee și echipajul navei Poliţiei de Frontieră Române, format din 23 de poliţişti de frontieră, a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. Poliţiştii de frontieră români au executat 104 misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.000 mile marine.

Pe durata misiunilor, echipajul navei a supravegheat şi monitorizat peste 1.400 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migraţiei ilegale şi a altor infracţiuni de frontieră.

În perioada detaşării navei în aria operaţională, în baza solicitărilor Centrului de Coordonare al Operaţiunii Frontex, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., 704 migranţi (copii, femei şi bărbaţi) care se aflau pe ambarcaţiuni gonflabile ce navigau în Marea Egee. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile grecesti şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.