Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Georgia: Deputatul Lupașcu, la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO

Georgia: Deputatul Lupașcu, la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO

DISTRIBUIȚI

145849 – 29052017 Deputatul Costel Lupașcu, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a reprezentat România, în perioada 26-29 mai, la Sesiunea Adunării Parlamentare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, care s-a desfășurat pentru prima dată la Tbilisi, în Georgia.

Parlamentarul a luat parte în prima zi a reuniunii, desfășurată chiar de ziua națională a Georgiei, la lucrările Consiliului interparlamentar Georgia-NATO și ale Comitetului decizional al Adunării Parlamentare. A doua zi, deputatul a fost prezent la sesiunea comitetelor dedicate chestiunilor de securitate și apărare, precum și celor economice cu impact asupra problemelor de securitate, unde s-a pus accent pe creșterea investițiilor în capabilitățile tehnologice de profil și pe majorarea bugetelor de apărare ale statelor membre ale NATO.

”Astăzi, NATO îndeplinește o funcție mult mai importantă, care depășește cu mult chiar cele trei obiective propuse inițial. NATO a devenit un factor mondial de stabilitate, care asigură un echilibru politic important. Astăzi e foarte greu să ne imaginăm cum ar arăta Europa și întreaga lume în afara Tratatului Nord-Atlantic. Vreau să subliniez că, în cei 15 ani care au trecut de când a devenit membru NATO, România nu a fost doar un beneficiar al securității, ci și un furnizor important de securitate. România a participat activ la operațiunile NATO și este poate unul dintre cei mai conștiincioși membri ai acestei organizații, care a răspuns mereu „Prezent”, atunci când i s-a solicitat să se alăture acțiunilor întreprinse de NATO”, a declarat Lupașcu.

În ultima zi a reuniunii, pe 29 mai 2017, deputatul roman participă la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare, unde este dezbătut și supus votului membrilor Adunării proiectul de Declarație privind Sprijinirea Integrării Euro-Atlantice a Georgiei. ”Îmi doresc foarte mult să ne consolidăm statutul de furnizor de securitate serios și de încredere, în regiunea sud-estică a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene. În primul rând mă interesează securitatea cetățenilor români. Revitalizarea industriei de apărare este o componentă extrem de importantă a programului nostru de guvernare. Aici nu vorbim doar de creșterea capacității de apărare și securitate, ci și de o componentă economică și socială. O industrie de apărare puternică reprezintă un motor important de dezvoltare economică. O industrie de apărare puternică înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru foarte mulți cetățeni”, a subliniat parlamentarul. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.