Acasă Externe Ierusalim: Relații politice special româno-israeliene

Ierusalim: Relații politice special româno-israeliene

DISTRIBUIȚI

– 145637 – 05052017 – În prezența prim-ministrului Guvernului României, Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leș, a avut joi, 4 mai, o întrevedere cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, în marja vizitei delegației guvernamentale române în Statul Israel. Discuţiile au fost axate pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării şi pe evoluţia situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi din Orientul Mijlociu.

Partea română a subliniat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente şi valori comune, prezentând principalele evoluții din mediul regional și importanţa strategică a Regiunii Mării Negre în actualul context de securitate.

Ministrul român a adus în discuţie priorităţile Guvernului în domeniul apărării, cu accent pe direcțiile de modernizare a înzestrării forţelor armate, în contextul alocării a doi la sută din PIB pentru apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context.

Ministrul israelian a pus accent pe relațiile politice speciale dintre cele două state şi pe necesitatea intensificării cooperării practice militare bilaterale. În context, s-a agreeat continuarea dialogului strategic în vederea avansării proiectelor comune, inclusiv în domeniul tehnico-militar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.