Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfovenii din Corbeanca și Mogoșoaia, învățați să se ferească de hoți

Ilfovenii din Corbeanca și Mogoșoaia, învățați să se ferească de hoți

DISTRIBUIȚI

– 145611 – 04052017 – La 3 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Ilfov i-au informat pe localnicii din Mogoșoaia și Corbeanca cum pot fi prevenite furturile din locuințe și autoturisme. Peste 900 de localnici au primit materiale care conțin principalele metode pe care le pot folosi pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt.

Polițiștii i-au sfătuit pe ilfoveni să cumpere și să monteze sisteme de închidere/asigurare de calitate, cu chei care nu pot fi ușor multiplicate, să monteze camere de supraveghere în apropierea ușii, să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune când părăsesc locuința peste noapte, iar dacă sunt plecați mai mult timp de acasă să roage pe cineva de  încredere să verifice locuința periodic, iar mesajul de pe robotul telefonic să inducă ideea că este cineva acasă, dar nu poate răspunde pentru moment. Folosirea întrerupătoarelor care se aprind și se sting la diverse intervale de timp este o altă metodă care te poate feri de hoți.

Ilfovenilor li s-a mai recomandat să nu permită accesul în casă comis-voiajorilor care, sub diferite pretexte pot încerca să pătrundă în locuințe, iar în cazul în care la ușă se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituții (primărie, cablu TV, gaze etc) să nu le permită accesul dacă nu le-au solicitat intervenția sau dacă nu le-au verificat anterior (legitimația, sau telefonic, la instituția unde pretind că lucrează), să nu divulge persoanelor necunoscute date referitoare la programul zilnic al membrilor familiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.