Acasă Externe Marea Britanie: Alarma teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel

Marea Britanie: Alarma teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel

DISTRIBUIȚI

145968 – 24052017   Nivelul de alarmă teroristă din Marea Britanie a fost ridicat la ”critic”  – cel mai înalt nivel – la o zi după atentatul de la Manchester care a provocat moartea a 22 persoane și rănirea altor 59. Între timp poliția l-a numit pe suspectul pentru atentatul sinucigaș pe cetățeanul britanic de origine libiană Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani.

Nivelul ”critic” înseamnă că un atac terorist este iminent, iar prim ministrul Theresa May, care a decis această măsură, a spus că posibilitatea ca atacul de la Manchester să fie legat de un grup mai larg de oameni nu poate fi ignorată. ”Ca rezultat al acestei decizii poliția a solicitat aprobarea ministrului apărării de amplasare a unor militari înarmați alături de personalul lor înarmat”, a spus premierul May în cadrul intervenției în care a anunțat ridicarea nivelului de alarmă la maxim. ”Aceasta înseamnă că polițiști înarmați cu misiuni de pază a unor locuri foarte importante vor fi înlocuiți de membri ai forțelor armate, ceea ce va permite poliției să sporească numărul de ofițeri înarmați în patrulare în aceste puncte cheie”, a mai spus premierul May. ”S-ar putea să vedeți personal militar amplasat la anumite evenimente precum concerte și meciuri sportive, ajutând poliția să păstreze siguranța publicului”, a mai spus ea.

Sâmbătă au loc la Londra finala Cupei Angliei la fotbal pe stadionul Wembley, capacitate 90.000 de locuri, și finala campionatului Angliei la rugby pe stadionul Twickenham, cu o capacitate de 82.000 de locuri.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.