Acasă Externe Microsoft: Guvernele sunt responsabile de pagubele provocate de WannaCry

Microsoft: Guvernele sunt responsabile de pagubele provocate de WannaCry

DISTRIBUIȚI

145791 – 16052017  Atacul cibernetic care de vineri, care a afectat 150 de țări, ar trebui să fie tratat de guvernele din toată lumea ca un semnal de trezire la realitate, a avertizat compania Microsoft.

Potrivit BBC, șeful departamentului juridic al Microsoft, Brad Smith, critică modul în care guvernele stochează informații despre vulnerabilitățile de securitate descoperite în sistemele lor informatice.

”Am văzut vulnerabilitățile inventariate de CIA cum sunt afișate public pe WikiLeaks, iar acum avem această vulnerabilitate furată de la NSA care afectează clienți din toată lumea”, a spus reprezentantul Microsoft.

”Un scenariu echivalent, dacă ar fi să ne referim la armele convenționale, ar fi să ne trezim că armatei americane i s-au furat niște rachete Tomahawk. Guvernele din toată lumea ar trebui să trateze acest atac ca un semnal de trezire la realitate”, a declarat Brad Smith.

El reproșează astfel guvernelor că, din cauza insuficientei securizări a sistemelor informatice, sunt responsabile pentru ”pagubele pe scară largă” înregistrate după atacul masiv de tip ”ransomware” care afectează începând de vineri circa 150 de țări.

Acest atac cibernetic exploatează o vulnerabilitate a uneia dintre versiunile sistemului de operare Windows de la Microsoft, vulnerabilitate care a fost identificată mai întâi de spionajul american, dar ulterior hackerii au ajuns la aceste date ale NSA, le-au furat și acum se folosesc de ele. – sursa: Cursdeguvernare.ro PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.